Waarom een reanimatiecursus?

In Nederland worden er elke week gemiddeld 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het sporten, op uw werk, thuis en op straat gebeuren. Ook kan het iedereen en op ieder moment gebeuren. Op dit moment overleeft slechts 10 tot 20% van de slachtoffers een hartstilstand. Door middel van de reanimatiecursussen wil Stichting Reanimatie en AED bijdragen aan de verhoging aan dit percentage! Hulp kunnen bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is namelijk cruciaal en kan een leven redden. Daarom is het belangrijk dat u goed voorbereid bent op een dergelijke situatie en door de reanimatiecursus weet hoe u moet            handelen.

Tegenwoordig is een AED (Automatische Externe Defibrillator) een belangrijk hulpmiddel tijdens een reanimatie. Een AED begeleid iemand door het proces van de reanimatie en geeft indien nodig elektrische schokken om het hartritme weer op gang proberen te krijgen.             

AED’s kunt u tegenwoordig op veel locaties vinden, bijvoorbeeld station, theater, school en winkelcentrum. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Hoewel een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffender te handelen.

Als Reanimatiepartner van de Hartstichting handelt Stichting Reanimatie en AED tijdens haar reanimatiecursussen volgens de voorwaarden die worden uitgezet door de Hartstichting. Dit betekent dat Stichting Reanimatie en AED geen winstoogmerk mag hebben, de theorie van de cursussen gebaseerd is op de richtlijnen van de Hartstichting, studiemateriaal van de Hartstichting gebruikt wordt en de docent voldoende (bij)scholing moet hebben.

 

v

EHBO Sas van Gent start bij voldoende deelnamen in het voorjaar een            Reanimatie cursus in  “ het pleintje 4 ambachtenstraat Sas van Gent

In een reanimatiecursus leert u reanimeren en een AED bedienen. U weet daarna hoe u moet handelen bij een hartstilstand.

Reanimatiepartners van de Hartstichting verzorgen reanimatiecursussen in het hele land. U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

In de basiscursus van ongeveer 4 uur komt aan bod:

  • hoe u hartstilstand herkent en wat u dan als eerste doet
  • hoe u moet reanimeren en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient

Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

In de jaarlijkse herhalingscursus oefent u de vaardigheden opnieuw. Deze cursus duurt ongeveer 2 uur.

Meld u aan:

Secretariaat: Christian Wautier-Broeders

*  Hulsterseweg 47, 4571 RH Axel

*  Telefoon: O115- 564812

*  Mobiel: 0031(0)647201206